Puigcerdà i la CerdanyaLa peculiar ubicació del Rita-Belvedere permet als nostres clients gaudir dels avantatges d’un centre urbà, però sense patir els seus inconvenients. Estaran allotjats dins el casc antic, a cinc minuts de la zona comercial, aliens a tot enrenou.

Com en tots el pobles, la Història ha deixat petjades en el perímetre més ancestral de la capital de la Cerdanya. Abans de tot, quedint-se intra-muros. Mentre passegin pels nostres carrers, descubriran els llocs i monuments testimonis d’una llarga aventura humana, iniciada quan el rei Alfons I el Cast fundà la Vila el 1177.
Insistim : facin aquest petit viatge a través del temps, que els permetrà conèixe’ns millor.


Més tard, mirant cap a l’horitzó des del campanar de la Plaça Santa Maria, donin curs a la seva alegria : són moltes les excursions que es poden projectar per tota la geografia d’aquest territori, que l’escritor i membre de l’Acadèmia Francesa Louis Bertrand no dubtà en comparar amb la Fòcida grega. Algunes construccions poc elegants resten oblidades per la majoria dels paisatges que han mantingut la seva harmonia i majestuositat.

Un moment únic, és quan el migdia de la primavera veu triunfar l’esplèndida bellesa del mosaic format pels múltiples matisos de la verdor ceretana. A dalt de tot de la Serra del Cadí, quan el sol s'acomiada dels vivents, la ginesta, adorn de la roca, sobredaura aquells pics que el ponent torna a encendre. Una corona d’or domina, fastuosa, la maragda engir. És en aquest instant precís que els visitants privilegiats tenen l’oportunitat d’admirar el quadre d’un pintor realment ple de talent. Llavors, l’imaginació de cadascú s’enlaira, i afegeix la seva pròpia pinzellada a un escenari que el transcendeix : visió fugaç del Mont Parnàs universal, o recerca del absolut ?

Hi han coses que no es poden expressar, com la beatitud qu’un assoleix contemplant una fi de tarda a la Cerdanya, o bé la seva mística albada. Potser es tracta de la manifestació d’Ágape, conegut per tots els lectors de Paulo Coelho com l’amor total ( El Pelegrí de Compostel.la )...

Altiplà envoltat de muntanyes, llacs immemorials, boscos majestuosos, fauna i flora específiques, barris antics i eterns dels pobles, fonts amagades, banys termals de l’època romana, capelles romàniques de gran valor artístic, trens andins que superen grans desnivells, tot això constitueix d’una banda i altres coses l’herència dels nostres avantpassats, i de l’altra, revela l’ànima de la Cerdanya de sempre.